Callcenter +46 (0) 770 - 790 700

Hemavan Tärnaby Airport (HMV)

Hemavan Tärnaby Airport (HMV)

Det är alltid nära till Hemavan Tärnaby – oavsett varifrån du kommer! Hemavan är helt unikt då man som enda skidort i Sverige kan stoltsera med en flygplats mitt i byn, endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan.

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort med ca 40 nedfarter och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och kompisgäng i fantastisk fjällmiljö. Med sitt snösäkra läge i Västerbottensfjällen har Hemavan och Tärnaby allt som krävs för att klassas som ett längdåkning- och turåkningsparadis. Här finns 40 km preparerade, elbelysta spår och ett nästan obegränsat antal vinterleder. Kungsleden har sin officiella startpunkt i Hemavan, bara några hundra meter från Hemavans Högfjällshotell. Hemavans milspår vid Kobåset är en mäktig upplevelse i storslagen natur. Hemavan Tärnaby erbjuder många mil stakade skoterleder som leder dig rakt ut på fjällvidderna, där du njuter av naturen och kanske passar på att pimpla på en av våra fjällsjöar.

Sommartid är det fjällvandring längs världsberömda Kungsleden, fiske och fjällens natur som lockar de flesta besökarna. Den mest kända leden är Kungsleden och en av höjdpunkterna är att vandra genom det mäktiga Syterskalet och varför inte lägga in en extra dag för att göra en topptur till Västerbottens högsta fjäll Norra Sytertoppen 1 768 m ö h. Men i Hemavan Tärnaby finns många, många fler leder och utflyktsmål för stora och små fjällvandrare. Lummiga fjällsluttningar, storslagna fjällvidder, höga bergstoppar och djupa frodiga dalgångar. Svenska fjällen är lika fantastiska vilken årstid det än är och här finns alltid mycket att välja på vare sig du fjällvandrar på egen hand, med familjen eller kompisgänget. Fjällvandrare som vill uppleva Lappland och de svenska fjällen finner sitt paradis i Hemavan Tärnaby. Här finns lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. På sommaren har du tillgång till strömfiske, och sjöar med öring och röding i dalgångarna och på kalfjället. Det finns också flera guideföretag som erbjuder exklusivt fiske i fina vatten.

Restiden mellan Hemavan Tärnaby Airport och Arlanda är cirka 2 timmar och 30 minuter, då mellanlandning sker i Kramfors.

Kontakt För att kontakta Hemavan Tärnaby Airport ring 0954 – 305 30

För att se evenemang och händelser på orten, klicka här för att gå till Hemavan Tärnabys evenemangskalender.