Callcenter +46 (0) 770 - 790 700

Resa med barn

Resa med barn

Resa under graviditet Med Amapola kan du flyga under den största delen av din graviditet. Mot slutet finns det dock vissa begränsningar. 

Det är tillåtet för gravida kvinnor att flyga obegränsat fram till 4 veckor före väntad nedkomst.

När det är mindre än 4 veckor kvar till väntad nedkomst krävs läkarintyg och resan får inte överstiga 2 timmar.

Mindre än 2 veckor kvar till väntad nedkomst är det inte tillåtet att flyga oavsett läkarintyg

Resa med spädbarn Det är tillåtet att resa med ett spädbarn (0–2 år) per vuxen. Barnet skall ej sitta fastspänt i den vuxnes säkerhetsbälte, utan erhåller ett eget säkerhetsbälte som fästes i den vuxnes.
Barnet skall hållas stadigt vid start och landning. För att hjälpa barnet med tryckutjämning kan ni ge barnet näsdroppar en halvtimme före avgång. Det ingår inte något incheckat bagage i spädbarnets biljett, dock får ni medha en barnvagn eller babysits utan kostnad.

Babykorg och babysits Babykorg och babysits kan inte beställas till någon av våra flygningar. Du som önskar ta med dig babysits i kabinen måste ha den placerad i ett eget säte och får betala en avgift som överensstämmer med ett medföljande barn 2–12 år. Exempel på barnstolar som vi accepterar är Maxi Cosi, Atlas Baby Seat, Romer/Britax och Baby Safe. Det är inte tillåtet för den vuxne passageraren att ha en sådan stol i knät. Maxdimension på babysits: L65xH45