Callcenter +46 (0) 770 - 790 700

Ensamåkande barn

Ensamåkande barn

Vi erbjuder barn mellan 5-11 år att resa ensamma med oss. Biljetten för ensamåkande barn kostar 1050 SEK inklusive skatter och avgifter per barn och flygning, för bokning ber vi er kontakta vårt Callcenter + 46 (0) 770-790 700. Vi ber er kontakta vårt Callcenter angående bokningar för ensamåkande barn senast 24h innan avresa.

Vår tjänst för ensamåkande barn säkerställer att ditt barn får sällskap genom säkerhetskontrollen och till gaten, kommer ombord på flygplanet, presenteras för kabinpersonalen, får hjälp med eventuellt bagage samt lämnas över till rätt person på resmålet (enligt skriftligt godkännande från en förälder/vårdnadshavare).

På de linjer som opereras med flygplanstypen Jetstream32 kan vi tyvärr inte erbjuda barn under 12 år att resa ensamma med oss. Vi erbjuder istället ett eskortpris där en vuxen får resa med barnet till den önskade destinationen för att sedan åka tillbaka med första vändande flyg. Kontakta vårt Callcenter för ytterligare information och prisuppgifter.e +46 (0) 770-790 700 eller callcenter@amapola.nu.

Hjälp genom flygplatsen

  • Föräldern/vårdnadshavaren eller en behörig vuxen följer med barnet till incheckningen. Vid incheckning på Arlanda terminal 3 kan föräldern få ett boardingkort, om föräldern önskar följa med barnet hela vägen till gaten.
  • Föräldern/vårdnadshavaren bör hjälpa barnet att checka in och lämna av eventuellt bagage.
  • Föräldern/vårdnadshavaren måste visa upp en giltig legitimation vid incheckningen och stanna kvar på flygplatsen tills barnets flygplan har avgått.
  • Vår assistanspersonal hämtar barnet vid incheckningen och följer med honom eller henne genom säkerhetskontrollen och till gaten.

Ombord på flygplanet

En medlem av kabinpersonalen möter barnet ombord och ser efter honom eller henne under hela flygningen.

Vid destinationen

Efter landningen kommer vår personal på flygplatsen att möta barnet vid gaten och följa med honom eller henne till ankommande bagage och ankomsthallen. Den person som hämtar barnet måste anlända i tid till terminalen, ha uppnått myndighetsålder och ha giltig legitimation.

Dokument

Föräldern/vårdnadshavaren måste fylla i ett dokument med barnets personuppgifter, resväg och namnet på den person som kommer att möta barnet vid ankomsten. Ladda ner vår blankett för ensamåkande barn här nedan och visa upp den för våra representanter på flygplatsen när barnet checkar in.

Ladda ner blanketten här.